A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete 2018. évi szakmai beszámolója

Az NPRSZ 2018. december 13-án, kiváló hangulatban megtartott évzáró állófogadásán Hossó Nikoletta elnök asszony formálisan is lezárta a szervezet első, rendkívül sikeres és szakmai tartalomban gazdag évét; az ott elhangzott beszámoló – a transzparencia, valamint a szervezetre jellemző tiszta kommunikáció jegyében itt közzétéve – a következő, kézzelfogható eredményeket foglalja magában:
  • 2018 tavasza: hivatalos NAV bejegyzést követően a formai-, jogi- és pénzügyi kötelezettségek teljesítését követően a felkérésen alapuló tagfelvétel és  nemzetközi imázskommunikáció jegyében: logo, roll-up, levelezőrendszer véglegesítése, weboldalas és közösségi felületeken történő megjelenés és folyamatos tartalom-generálás. Zárt körű szakmai programokon történő részvétel meghíváshoz és szigorú regisztrációhoz kötött, fényképes megjelenés kizárólag utólagos formában.
  • Kizárólagos szakmai együttműködési megállapodások ratifikálása és tartalmi megvalósítása a következő szervezetekkel: Szabadúszó Fordítók és Tolmácsok Egyesülete, IMA Hungary, Európa-Klub, Makadám Mérnök Klub,  Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum.
  • Oktatás, illetve előadások megtartása tagjaink által a következő oktatási intézményekben: Bajza József Gimnázium, Budapesti Corvinus Egyetem,  Debreceni Egyetem, Eszterházi Károly Egyetem, Kodolányi János Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Szent István Egyetem, Testnevelési Egyetem.
  • Tagság:  a 24 alapító taggal alapított szervezet az elmúlt negyedévben megháromszorozta tagságát, jelenleg 73 felvett aktív természetes és jogi személyiséggel rendelkező taggal rendelkezik a szervezet. Következő exkluzív tagfelvételi lehetőség: 2019 február.
  • Projektcsoportok működtetése: elnöki felkérésre a jelzett protokoll alterületek szakmai megoldására fókuszáló csoportok alakultak a szervezeten belül, melyek 2019 folyamán egy-egy szakmai nap keretében tárják fel az adott kérdéskörben, ajánlások formájában adott válaszaikat.
  • I. Diplomáciai és protokoll c. meghívásos szakmai verseny társ-szervezése és megvalósítása: a SZIE- GTK, mint együttműködő oktatási intézmény társ-szervezésében lezajlott az első, nagy sikerű verseny, mely hazánkban egyedülálló módon teremtett lehetőséget a hallgatók számára, hogy transzparens módon, izgalmas, valóban életszerű feladatok megoldásával mérjék össze tudásukat a diplomácia, a nemzetközi tanulmányok, bi- és multilaterális kapcsolatok, a rendezvényszervezés, valamint az állami-, diplomáciai, katonai, vallás- és sportprotokoll  területein, nagyon szigorú időkorlátok keretében, azonnali, prompt válaszokkal és helyzetgyakorlatokkal.
  • Nemzetközi szakmai jelenlét: a bécsi együttműködésen túl hazánkat az idén rendezett legjelentősebb szakmai rendezvényén, az OICP (Organización Internacional de Protocolo y Ceremonial – Nemzetközi Protokoll és Ceremónia Szövetség) szervezete által rendezett XVII. Nemzetközi Protokoll Kongresszuson Santo Domingo városában, a Dominikai Köztársaságban Hossó Nikoletta elnök asszony képviselte, mint hivatalos OICP-tag és tartott 30 perces angol nyelvű szakmai prezentációt.
  • Exkluzív médiamegjelenések: szervezetünk kizárólag releváns diplomáciai és szakmai médiafelületeken jelenik.  A Diplomata Magazin rendszeresen tudósít a megrendezett szakmai napokról, online itt olvashatók:
  • Rádióbeszélgetés a Karc FM Spájz c. műsorában 2018. december 27-én a szervezetről, hivatásról, protokoll versenyről