ELNÖKSÉG

Dr. HOSSÓ Nikoletta Ph.D

alapító elnök

 • Sport és egészségtudományok doktora, PTE ETK EDI
 • c. egyetemi docens, KJE
 • protokoll és nemzetközi kapcsolatok elemző, gazdasági és társadalomtudományi szakfordító
 • sportdiplomáciai tanácsadó
 • oktató, Magyar Diplomáciai Akadémia, KKM
 • protokolltanácsadó, 4iG Holding
 • alapító elnök, Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete
 • tulajdonos ügyvezető, Európai Protokoll Központ Kft.
 • alapító tag, Protokoll Világszervezet (OMP)
 • alapító tulajdonos, World Protocol Magazine
Protokoll- és vezetői tapasztalata sokrétű: az egyéves protokoll és nemzetközi kapcsolatok, illetve a sportprotokoll és nemzetközi sportrendezvények szakembere egyetemi szakirányú továbbképzési szakok alapítója és oktatásszervezője, a Protokoll és diplomácia kiállítás ötletgazdája és kurátora, a Diplomácia és protokoll c. egyetemi verseny kezdeményező főszervezője, a World Protocol Matters c nemzetközi konferenciasorozat ötletgazdája és főszervezője, a 2022.évi Országos Protokolldesszert-verseny ötletgazda főszervezője, az “11 May World Protocol Day” – “Protokoll Világnap május 11”globális szakmai kezdeményezés ötletgazdája.
 
20 évnyi hazai kormányzati és civil szektorban szerzett magas szintű állami- diplomáciai és kiemelt hazai rendezésű sportrendezvények protokolljának (legutóbb az atlétikai világbajnokságon protokoll és nemzetközi kapcsolatok igazgatójaként felelt többek között kiemelt állami delegációkért és szervezte meg Albert monacói herceg budapesti programját, mint liaison officer), valamint kiemelt nemzetközi konferenciaszervezési tapasztalatának köszönhetően több mint 10 év egyetemi szintű oktatás, valamint hivatali és céges tréningek mellett számos hazai és angol nyelvű tanulmány, továbbá 6 önálló szakkönyv szerzője. Legutóbbi, hatodik könyve 2020-ban jelent meg Protokolltolmácsolás címmel, melynek ajánlóját Benkő Tibor honvédelmi miniszter írta.  Publikációi: https://europrotokoll.hu/protokoll-konyvek/
 
Sikeresen megvédte disszertációját protokoll és diplomácia témában, mely az első ismert doktori értekezés hazai és nemzetközi szinten egyaránt; a kutatás fókusza a magyar sportdiplomácia és sportprotokoll.
 
Fokozatszerzési eljárása 2023. 10.10-én zárult a PTE Egészségtudományi Doktori Tanács támogató határozatával.

KEMÉNY Orsolya

alelnök

 • Közigazgatási protokoll szaktanácsadó

 • Protokollfőnök, MOL Magyarország

  A Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen igazgatásszervezői, majd a jogutód Nemzeti Közszolgálati Egyetemen közigazgatási protokoll szaktanácsadói diplomát szerzett. 2003-2022 között a Fővárosi Önkormányzatnál dolgozott a kulturális diplomácia, a városdiplomácia területén. Munkájához tartozott a felsővezetői protokoll, delegációs látogatások és kiutazások szervezése, avatások előkészítése. A nemzetközi kapcsolatok relációjában a fővárosi turizmussal, sporteseményekkel, a nemzetközi pályázatokkal, valamint a testvérvárosi hálózat működtetésével összefüggő kiemelt feladatokban szerzett gyakorlatot. Jelenleg a MOL Magyarország protokollfőnöke. Az NPRSZ tagjaként aktívan részt vett a Protokoll és diplomácia c. országos utazókiállítás létrehozásában.

LAWANI Alex

alelnök

 • akkreditált delegációs, protokoll- és szinkrontolmács

 • multikulturális kommunikációs szakértő

 • Az INTERLEX Communications® alapítója

  1994 óta delegációs, protokoll- és szinkrontolmács, akkreditált NATO tolmács, a Honvédelmi Minisztérium protokoll tolmácsa.

  1998-ban alapította sikeres vállalkozását az INTERLEX Communications Kft-t, melynek azóta ügyvezetője is egyben.  

  2000 óta az i2i Group vezetője; 2005 és 2009 között a LexKoan Communications –egyben a Publicis PR ügynöksége – társügyvezetője; PR és kommunikációs szakember. Interkulturális kommunikáció témában előadó a Kodolányi János Egyetemen és a SZOFT szervezésében megvalósuló tolmácsképzésben.

  2007 óta konferanszié, vitavezető és narrátor, 2013 óta konferenciatolmácsok fejlesztését és képzését segíti mentorként, jelenleg hét állandó és több eseti mentorált kollégával dolgozik, 2022 óta az általa kezdeményezett „a KöR” keretén belül.

   

MILASSIN Ákos

alelnök

 • egyetemi diplomás sportmenedzser és rekreáció irányító

 • tanársegéd, Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Rekreáció Tanszék 

 • doktorandusz,  Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

  Pályafutása során civil sportszervezetek menedzsmentjében szerzett komoly tapasztalatokat. 5 évig volt ügyvezető igazgatója a Kispesti Sport Nonprofit Kft.-nek és 1 évig a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség szabadidősport vezetői posztját is betöltötte. A szervezet szabadidősport bizottságának jelenleg is a tagja.  Sok éves tapasztalattal rendelkezik a sport- és egyéb rendezvényszervezés területén. Rendszeresen dolgozik projektmenedzserként kisebb és nagyobb eseményeken egyaránt, melynek során a rendezvények protokolltevékenységét is rendszeresen ellátja.

   Jelenleg doktori fokozata megszerzésén dolgozik, kutatási témája az önkéntesség kiemelt hazai rendezésű sporteseményeken, a szabadidősportban és egyéb sportszervezetekben.

KARGER KOCSIS László

örökös tiszteletbeli elnök

 • sportdiplomáciai főtanácsadó, ny. protokollfőnök

 • okleveles vendéglátóipari üzemgazdász

 • oktató, Kodolányi János Egyetem

  40 éven keresztül volt hazánk sportdiplomáciai főtanácsadója. Munkahelyei az OTSH, ÁISH, OSH, OTSH, ISM, GYISM, NSH, ÖTM, ÖM, majd 2016-ig az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága, melyek kötelékében protokollfőnökként és sportdiplomáciai főtanácsadóként látta el a hazai és nemzetközi sportrendezvények, sportdiplomáciai események szervezési, lebonyolítási feladatait. A hazai sportért, a sportprotokoll, sportdiplomácia területén végzett kimagasló szakmai tevékenységéért az alábbi sportszakmai és állami kitüntetésekben részesült:  Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség Életműdíj 2019; Magyar Érdemrend Lovagkereszt Polgári Tagozat 2016; Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség Arany Plakett 2011; Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozat 2007; Magyar Sportért – kitüntető cím 1995; Louisville Díszpolgára, Kentucky Állam, U.S.A. 1989; Sportérdemérem – ezüst fokozat 1986; A Haza Szolgálatáért Érdemérem arany fokozata 1985; OTSH Elnöki dicséret 1980. és 1983.

AZ ELNÖKSÉGET TÁMOGATÓ SZAKMAI CSAPAT

ANGYAL Erzsébet

elnökségi titkár

EAGLE Events & Security Biztonsági Szaktanácsadó Kft szakmai felelős vezetője

2003-tól több mint 10 évet töltött Magyarország vezető bankjánál vállalkozások és projektek finanszírozásával kapcsolatos feldatkörben. 2016-tól ismerkedett meg a magánbiztonsági szektor személyvédelmi és rendezvénybiztosítási ágazatával. Számos hazai nagy fesztiválon és nemzetközi sporteseményen vett részt mint például: FINA2017, Sziget, VOLT fesztivál, AIBA ifj Boksz VB 2018, gyáravatók, irodaházátadás, alapkőletétel. A személyvédelmi képzések során került kapcsolatba a protokoll szakterületével és ismerte fel, hogy a biztonsági szakemberek számára kiemelten fontos a protokoll ismeretek alkalmazása. 2021-ben az 52. Eucharisztikus Világkongresszuson a Protokoll önkéntesek csapatát irányította; feladata a 42 fős csapat VIP feladataival összefüggő támogatás biztosítása volt. Szakterülete: üzleti és diplomáciai rendezvények szervezése és biztosítása, biztonságszakmai szaktanácsadás

FEKETE Gábor

sajtó- és médiakommunikációs elnökségi tanácsadó

2009-ben végzett protokoll és rendezvény szaktanácsadó szakon, illetve szóvivő kommunikációs vezető és beszédíró mesterszakon.

Az eltelt több mint egy évtized alatt folyamatosan tart előadásokat protokoll és kommunikációs területen. 2014 óta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója közszolgálati protokoll szakirányon, közszolgálati protokoll és rendezvényszervezés tantárgyakat tanít.
A Kodolányi János Egyetemen 2018 óta oktat tárgyalástechnika, közszolgálati protokoll, illem etikett és retorika tantárgyakat.

Az NPRSZ alapító tagja, aki folyamatosan támogatja a szervezet misszióját, többek között a Protokoll és diplomáciai kiállítás hatvani állomásának előkészítési, és az önkormányzat számára tartott pro bono oktatási feladatait végezte. Protokolltudását többek között műsorvezetőként, rendezvényszervezőként, valamint TV és rádiós műsorvezetőként szerzett tapasztalataira építve adja át.

NOVÁK Viktória

kormányzati kapcsolattartásért felelős elnökségi tanácsadó

Több mint húsz év szakmai tapasztalattal rendelkezik a turisztikai szektorban, melynek során szállodákat vezetett itthon és külföldön. Dolgozott emellett képviseletvezetőként a német turisztikai külképviseleten.

9 évvel ezelőtt csatlakozott Seszták Miklós miniszter szakmai stábjához, mint miniszteri protokollfőnök.

Jelenleg is protokoll területen dolgozik a Külgazdasági és Külügyminisztériumban Szijjártó Péter miniszter kabinetének tagjaként.

Négy nyelven beszél; folyamatosan képezi magát, tavaly nemzetközi cukrász vizsgát is tett.

PROHÁSZKA Bence

fiatalokkal való kommunikációért felelős elnökségi kapcsolattartó

2020 óta az MKB Bank Nyrt. szervezetében a bank kiemelt ügyeiért és kormányzati kapcsolataiért felelős területén dolgozik.

Egyetemei évei alatt a Budapesti Gazdasági Egyetemen működő Magyar Közgazdasági Társaság elnökeként tevékenykedett aktívan a hallgatók és az üzleti világ meghatározó szereplői közötti hivatalos kapcsolatok kialakítása és fenntartása érdekében. Ennek jegyében született 2022-ben mentori megállapodás az NPRSZ szervezetével is azzal a céllal, hogy a fiatalok protokoll és diplomáciai ismereteit képzésekkel és a szakmai napokon történő részvételi lehetőséggel bővítsék.

Munkájának és érdeklődési körének köszönhetően olyan projektekben vesz részt, melyek az üzleti protokoll mellett a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztését, valamint a fenntarthatóság különböző aspektusainak vizsgálatát szorgalmazzák.