A szelence titka

Megjelent írásunk a Bespoke Magazinban / Az örök Nő 
Időpont: 2018. január 14.
Protokoll szakértőként nem csak jól tudom, de nem győzöm elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos nem csak a diplomácia, hanem a hivatalos és üzleti világban egyaránt a kifogástalan megjelenés. Különösen a hölgyeknek szükséges odafigyelni az aprónak tűnő, ám annál jelentőségteljesebb részletekre.
Igen, a megjelenés, amely nem merülhet ki szimplán az alkalomhoz illő öltözet, valamint a finom, színben, anyagban, stílusban egyaránt harmonizáló kiegészítők kiválasztásában, sem azok kecses és méltóságteljes viselésében.

Hölgyként nem feledhetjük azon igen fontos non-verbális eszközöket, amelyek segítségével további értékes üzeneteket közvetít(het)ünk a külvilág felé. Így a csinos frizura, egy diszkrét illat, valamint az előnyös vonásokat hangsúlyozó leheletfinom smink szervesen hozzátartozik a tökéletes összhang kívánalmainak történő megfeleléshez. Sminket igazítani nyilvánosan persze szigorúan tilos.

Jómagam mindig is szerettem az antik tárgyakat, mintha egy darabka történelmet kapnék a kinccsel együtt. Legutóbbi szerzeményem egy minden bizonnyal 1964-ben készült réz kompakt púder szelence volt, melyet kivételesen az egyik közösségi oldal piacterén fedeztem fel. Szerelem volt első látásra! Éreztem, hogy több ez, mint egy 54 éves dobozka! A tárgy belsejében egyetlen vésett jelzés utalt a márkára

Vajon kié lehetett ez a szelence? Valóban ’64-ben készült? Ki készíthette? Kit láthatott a benne rejlő tükör? Minthogy az internet világa szenzációs mennyiségű adatot tárol, beírtam hát az ismert online keresőbe a négybetűs szócskát.

Több külföldi régiségkereskedés is megjelent a találati listán. Lám, a márkajelzés valóban létezik. Sőt!

Pár órás képi böngészés közben – véleményem szerint – csodálatos felfedezést tettem, amelyet úgy érzek, hogy meg kell osztanom mindenkivel.

És ez még nem minden!

A teljes cikk: http://bespokemagazin.hu/orok-no/szelence-titka