Mindez a márciusi szakmai napon, ahol előadónk GIANNI ANNONI volt!
- március 27.
Igen tartalmasra sikerült az első tavaszi szakmai napunk a Pénzügyminisztériumban!
Március 27-én a szakmai napot a PM-ben kivételesen egy hivatalos aláírással nyitottuk.
Szervezetünk a BGE és a BCE egyetemi diákszervezeteihez hasonlóan mentori megállapodást kötött a House of European Affairs and Diplomacy (HEAD) tagszervezetével a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.
A HEAD-NKE hallgatói már probono protokolloktatásban részesültek a megállapodás keretén belül két nappal korábban, melyet Dr. Hossó Nikoletta tartott az NKE kampuszán. A hallgatók emellett részt vehettek a KJE protokollszakos hallgatóinak szervezett katonai protokoll bemutatón Zsolnai Tamás ezredes jóvoltából, ahol ők is megtekinthették a március 25-i ünnepség díszelgésének főpróbáját a Mária Terézia Laktanyában március 13-án.
Emellett az NPRSZ mint mentor megerősítette korábbi felajánlását, miszerint a hallgatók mind a szakmai napokon a PM-ben,mind a Protokollszalon programjain probono alapon részt vehetnek.
Az aláírást követően az NPRSZ elnöke rövid tájékoztatót tartott a jövőbeni eseményekről, majd felkérte Őszy-Tóth Gábrielt, hogy a 25 könyvből álló nemzetközi könyvsorozatának egyes tételeit mutassa be, hiszen a How to Cook / Sikerreceptek / Így főznek… minden egyes darabja kiváló választás protokollajándékként.
Ezt követően az est főelőadója következett, amelyre rekordszámú, 80 regisztráció érkezett.
Gianni Annoni gasztrodiplomata három órában mesélt nekünk rendkívüli őszintességgel személyes és szakmai életútjáról,
az olasz gasztronómiáról, gasztrodiplomáciáról, az éttermek jövőjéről, a pazarlás problémájáról és fenntarthatóságról, és ahogy fogalmazott, az „élet-protokollról”.
Hallhattunk olasz nemzeti ételekről és italokról, receptúrákról és helyes elkészítési eljárásokról, az alapanyagok minőségének
fontosságáról. Gianni plasztikusan is ismertette az olaszokra jellemző gondolkodást és szemléletmódot, és mutatta be az olasz
megjelenés-öltözködés-stílus egyes elemeit és szemléltette az interkulturális /üzleti kommunikáció és etikett sajátos
megnyilvánulási formáit.
A dolce vita életérzést átadva akár másnap reggelig is örömmel hallgattuk volna ezt az igazi, olasz temperamentumos,
dinamikus, informatív előadást! Egy élmény volt!
Hálásan köszönjük Gianni Annoninak az időt, az őszinteséget és azt a rengeteg új információt, melyet ebben a három órában elsajátíthattunk!
A szakmai nap szervezését Dr. Hossó Nikoletta elnök asszonynak ezúton is köszönjük.
Fotók: Cseh Péter