ELŐADÁS AZ MKÖ AKADÉMIÁN

SIKER VOLT A DIPLOMÁCIAI PROTOKOLL ELŐADÁS
2023.július 25.

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram Akadémia  Magyarország Kormánya által  12 évvel ezelőtt alapított képzés, mely során a diplomát szerzett tehetséges, idegen nyelveket beszélő pályakezdő fiatalok lehetőséget kapnak, hogy egy 10 hónapos program keretében hazai és nemzetközi közigazgatási gyakorlatot szerezzenek. (https://mkoprogram.hu/ )

Idén a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 60 ösztöndíjasa szeptember 1-én kezdi meg 3 hónapos külföldi programszakaszát, jellemzően Magyarország külképviseletein Japántól Belgiumon át egészen az Egyesült Államokig.

Kiutazásuk előtt a Miniszterelnökség július 24-26. között MKÖ AKADÉMIA néven intenzív felkészítést tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, melyen több államtitkár, helyettes államtitkár, volt diplomata és akadémiai kutató tartott előadást.

Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete elnöke, Hossó Nikoletta „A diplomáciai protokoll ökölszabályai címmel”  tartott két órás előadást a hallgatóknak.

Prezentációjában kitért a kommunikációs csatornák megfelelő alkalmazására, a verbális és nonerbális jelek helyes értelmezésére, az első benyomás sikerének komponenseire, a klasszikus diplomácia komponenseire, a protokoll szakterületeire, a tiszteletadás megnyilvánulási formáira, a különböző rangsorokra és ültetési rendekre, az állami és diplomáciai protokoll gyakorlatára, a vendégfogadás és vendéglátási alkalmak protokolljára, valamint a megjelenésdiplomácia alapvetéseire.

Gratulálunk és köszönjük a megtisztelő bizalmat!


Hivatalos képek és videó: MKÖ Akadémia