Hazai rendezésű világesemények protokollja

Nyilvános vendégelőadás november 16-án a Hatvany Lajos Múzeumban
Zsúfolásig megtelt a Hatvany Lajos Emléktár díszterme, ahol Fekete Gábor oktatónk az Európai Unió protokolljáról tartott előadást, majd Hossó Nikoletta a hazai rendezésű világesemények protokoll kulisszatitkaiba engedett bepillantást mindazok számára, akik megjelentek.
A program a nagy érdeklődésre, így a nagyszámú regisztrált vendégek helyfoglalása után pici csúszással indult, de ily módon senki sem maradt le az előadók bemutatásáról.
Hossó Nikoletta bemutatkozásában kitért az elmúlt 10 év szakmai és tudományos tapasztalataira, jelenlegi protokoll tevékenységeire, sportprotokoll és sportdiplomáciai témában készülő doktori disszertációjára, majd lendületes, már-már sodró tempójú, igen informatív és finom humorral fűszerezett előadásában három kiemelt rendezvényt vett górcső alá: a rendszerváltozás utáni legjelentősebb állami- és egyházprotokoll szempontból kiemelt esemény, az 1991. évi első magyarországi pápalátogatás konkrét szervezési és protokoll hátterét mutatta be (tanulmánya angolul könyv formájában is megjelent 2012-ben, illetve 2017.év elején magyar nyelven is), ezt követően a 2016. év kiemelt diplomáciai eseményét, a Budapesti Víz Világtalálkozót elemezte, amely során a Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérésére koordinációs vezetőként dolgozott, végül hazánk valaha rendezett legnagyobb, sportdiplomáciai szempontból Magyarország kiemelt világeseménye, a 17. FINA és FINA MASTERS világbajnokságok kulisszatitkaiba vezetett be, mint az esemény eredményhirdetéseiért felelős területi vezetője; előadását pedig számos saját készítésű fotóval és élces történettel színesítette.
Az előadás végén a szűnni nem akaró vastaps után a választott könyvek dedikálására került sor.
Köszönjük ezúton is az intenzív érdeklődést, a megtisztelő figyelmet! Szívesen jövünk máskor is!
 
“Jó hallgatóságnak lenni annyit ér, mint egy jó szónók” – mondja az 1860-ban kiadott illemtankönyv, amelynek címe: Úriemberek könyve az etikettről és az általános udvariasságról.
Értékelések, visszajelzések az előadókról (név nélkül):
„Nagyszerű előadás és hatalmas élmény volt! Köszönöm szépen, további sok-sok sikert kívánok!”
 
„5* -ös előadás!!”
 
„Köszönöm a tegnapi magával ragadó előadás, SZ Hosso Nikoletta, egyszerűen csak, …..kellem,jellem, szellem….mert Mi így szeretjük!!!!”
 
„Szenzációs volt az előadásotok, nagyon élveztem!”
 
„Nagyon jó hangulatú és tartalmas előadás volt, olyan gyorsan elröppent az idő mint Sz Hosso Nikoletta-nak a nyár! Köszönöm az élményt nektek!”
 
Szuper előadás volt!
 
„Csodálatos, tartalmas este volt, minden percét élveztem. Köszönöm!”
 
„Köszönöm Gábor,hogy gazdagítottátok látókörünket a „protokoll” világában, a sok új ismerettel és az általatok megélt és átadott tapasztalattal!;Várom a folytatást!”
 
” Fekete Gábor és Sz Hosso Nikoletta,csodálatos volt az előadásotok, nagyon élveztem a humorotokat és a sok új infót.Még sok ilyet kérünk!”
 
„Csodálatos este volt. Köszönjük!”
 
„Köszönjük ezt a szép estét, nagyon értékes ismeretekkel gazdagodtunk….”
 
„Köszönjük a sok új információt, megtűzdelve a humorotokkal. Tartalmas este volt”