HONVEDELEM.HU – HAZÁNK ELSŐ DIPLOMÁCIA ÉS PROTOKOLLTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁSA

„Diplomácia és protokoll” címmel nyílt kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM), valamint a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének (NPRSZ) közös szervezésében január 22-én, szerdán este a magyar kultúra napján.

A tárlat, valamint a bemutatásra szánt műtárgyak gyűjtési munkálatai Hossó Nikoletta, az NPRSZ alapító elnökének ötlete és kezdeményezése nyomán indultak el 2019 tavaszán. Rekordidő alatt, csupán egy év alatt állt össze a kétszáz négyzetméteren elterülő kiállítás.
A szervezők célja az volt, hogy bemutassák a diplomácia és protokoll szakterületeit, hiszen ez idáig, ilyen tematikájú tárlatot még nem rendeztek Magyarországon.
A gyűjtemény azonban nem csak hazánkban számít egyedülállónak, nemzetközi szinten is példaértékű tartalommal bír. A kiállítás szekciókban mutatja be az állami, a diplomáciai, a katonai, az egyházi, a sport és Budapest Főváros Önkormányzat Főpolgármesteri Hivatal protokollját.
A téma jelentősége közérdekű, ugyanakkor zárt jellege miatt komoly érdeklődésre tarthat számot a nagyérdemű látogatóközönség körében.
A teljes cikk itt olvasható: