KÜLÜGYI PROTOKOLL: NPRSZ A KKM-BEN

Áprilisi szakmai napunkra több mint félszázan jöttek el

2023. április 22.

Öröm és megtiszteltetés volt számunkra, hogy Szervezetünk a szükséges engedélyek birtokában a pénteki NPRSZ szakmai napját a Külgazdasági és Külügyminisztérium Bem téri pületében tarthatta meg.

Azok, akik 2021-ben is velünk voltak, emlékezhetnek szeptemberi programunkra az MKVM-ben, ahol egykori külügyi protokollfőnökök meséltek tapasztalataikról és osztották meg személyes történeteiket.

Ezúttal azonban nem a múltról, hanem a jelenről beszélgettünk, mégpedig aktív szakemberek segítségével, akik egyben az NPRSZ szervezetét is erősítik.

Hossó Nikoletta elnök szervezésében abba a különleges helyzetben kerültünk, hogy áprilisi szakmai programunkat a KKM-ben Konferenciatermében tarthattuk a Miniszteri Kabinet jóváhagyó támogatásával.

Emellett program részeként egy szakmai háznézésen vehettünk részt a fontosabb helyszínek megtekintésével, melyet a KKM Protokoll Főosztály munkatársai tartottak a megjelenteknek.

Ezen túlmenően, a Főosztály engedélyével megvalósítottuk a tervezett szakmai kerekasztal-beszélgetésünket is a külügyi protokoll kurrens gyakorlatáról.

Olyan kérdésekre  kaptunk választ, melyek segítségével friss képet kaptunk a diplomácia és protokoll szempontjából kiemelt szaktárca felépítéséről és a Protokoll Főosztály szervezeti egységeinek felelősségi területeiről, a napi szintű protokollmunka gyakorlatáról, az érintett intézmények közötti együttműködésben megvalósuló magas szintű delegációs programok szervezéséről, az állami protokollhoz tartozó feladatokról, kihívásokról, és a szakma szépségeiről.

Köszönet ezúton is Miniszteri kabinetvezető asszonynak és Protokollfőnök asszonynak értékes támogatását.

Kerekasztal-beszélgetés

Panelisták:
Kecskés Fanni, KKM Protokoll Főosztály, főosztályvezető-helyettes
Balogh Emese, KKM Protokoll Főosztály, Belföldi Protokoll Programok Szervezésért Felelős Osztály, osztályvezető

Moderátor:
Hossó Nikoletta, NPRSZ elnök

Köszönet mindenkinek a remek hangulatú estért!

Hivatalos képek: Cseh Péter