MÉDIAMEGJELENÉSEK, PUBLIKÁCIÓK A ZÁRÁS ALATT

Szakmai találkozók hiányában sincs megállás az NPRSZ-ben!

2020. december 10.

Bár személyesen nem tudtunk november és decemberben találkozni, az NPRSZ tagjai ezen időszakban is aktívan alkotnak a háttérben.
Ezúton szeretnénk megosztani az értékes szakmai tartalmakat, melyeket ezúton ajánlunk addig is szíves figyelmükbe.
Könyv, médiamegjelenés, cikk, podcast, film
 
Múlt hónapban jelent meg prof. dr. Nanovfszky György nagykövet, NPRSZ alapító tag legújabb könyve – „Életem, élményeim, könyveim” címmel, decemberben pedig napvilágot látott nagykövet út 27. könyve is „A Polgár és a Hatalom” címmel, melyet társzerzőként jegyez Kovács Attila, Misur György és Samu Mihály mellett.
Bővebben:
Szívből gratulálunk!
 
Bokor Balázs nagykövet szintén a napokban jelentette meg legújabb, sorban a 10-12. könyvét „Trilógia – Közel-keleti nagykövetségeken” címmel. Nagykövet úr e témában tavaly novemberben tartott nagysikerű előadást. Szívből gratulálunk!
Azok, akik 2020. december 24-ig megrendelik a könyvet a bbkonyvek@gmail.com címen, ajándékba kapják „Az én Afrikám” c. könyvet is – mindkettőt dedikálva.  
 
Hossó Nikoletta„Protokolltolmácsolás a diplomácia és a nemzetközi kapcsolatok világában” című, 2020. szeptemberében kiadott könyvéről a Diplomata Magazin december-januári ünnepi számában jelent meg könyvajánló. 
Gratulálunk!
A Diplomata Magazin aktuális számában a 37.oldalon olvashatnak Popper Anna vezetőszerkesztő asszony tolmácsolásában a Budapesti Diplomata Házastársak látogatásáról és tárlatvezetésről a Protokoll és diplomácia kiállításon október 29-én.
Köszönjük dr. Fodros István igazgató-főszerkesztő úrnak az ismételt megjelenést!
 
Mint ismeretes, a protokolltárlatot január 22-én a Külgazdasági és Külügyminisztérium protokollfőnöke nyitotta meg. Medveczky Iván nagykövet úrral Fodros István készített szakmai interjút „A jó protokoll több mint logisztika” címmel, mely a magazin novemberi számában jelent meg. 
Elektronikusan csatoljuk ezt a cikket is, hallgatóknak kötelezően ajánlott olvasmány.
Szeptemberi szakmai napunk előadója Brainel Mehandi főszerkesztő úr több cikket is jegyzett az online Bespoke Magazin hasábjain.
A férfi és női professzionális öltözködésről immáron podcast formájában is hallhatunk, így azok számára különösen ajánljuk, akik lemaradtak az őszi előadásáról.
 
A magazinban Hossó Nikoletta novemberben megjelent „Distancia és protokoll” című írása teljes terjedelmében itt olvasható előfizetés nélkül:  
Tavaly tavasszal tartott nálunk nagysikerű előadást Ádám Barnabás koronaőr ezredes a Szent korona történetéről.

Prof. Dr. Pálffy Géza történész, az MTA „Lendület” Szent Korona Kutatócsoport vezetője idén dokumentumfilmet készített arról, miként került ki Amerikába a Szent Korona, és tért haza Magyarországra 1978-ban. „Az utolsó hazatérés” c. filmet, melyben koronaőr ezredes úr is szerepel,  az alábbi linken tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/watch?v=eTHSq3BSBr8

Mindenkinek kellemes adventi időszakot, jó pihenést és olvasást, de legfőképpen jó egészséget kívánunk!