MEGJELENÉS A DEMOKRATA MAGAZINBAN

A 2020. márciusi számban jelent meg képes beszámoló  a protokoll kiállításról

Szerző: Barta Boglárka

A Magyar Demokrata hetilap március 4-i száma dupla oldalas cikkben írt hazánk első Protokoll és diplomácia kiállításáról a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.  

„Illik? Nem illik? Tesszük fel számtalanszor a kérdést. Ami a hétköznapokban azonban csupán egyszerű neveletlenség vagy figyelmetlenség, az politikai szinten már nemcsak, hogy kellemetlen, de könnyen országok közti bonyodalmakhoz is vezethet. Ezt, a többnyire megfoghatatlan állami-, diplomáciai-, katonai-, sport- és vallásprotokollt teszi most láthatóvá a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete közös rendezésű Protokoll és diplomácia címmel nyílt kiállítása.  (…)

– A protokoll eredetileg rendet, illetve rendszert jelentett, ma azonban már a diplomáciában követendő szabályok összességét értjük alatta. Lényege tulajdonképpen az, hogy biztosítsa a felek közötti zökkenőmentes kapcsolattartást, kiszámíthatóságot, vagyis segítsen eligazodni a közéleti és diplomáciai események íratlan szabályai és szokásai között – foglalja össze röviden hivatásának lényegét Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének alapító elnöke, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Diplomácia és protokoll címmel nyílt kiállításának kezdeményezője. (…)”

A teljes cikk szövege erre a képre kattintva lesz olvasható: