MTI KÖZLEMÉNY A NOVEMBERI NPRSZ SZAKMAI NAPJÁRÓL

Diplomácia és protokoll tapasztalatok a Közel-Keleten                                         

A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének (NPRSZ) alapító alelnöke, Bokor Balázs tartott információban és személyes tapasztalatokban egyaránt bővelkedő előadást a szervezet november 21-i szakmai napján a Pénzügyminisztériumban.

Az 1981-2015 közötti, a Külügyminisztérium kötelékében töltött időszak legizgalmasabb momentumait osztotta meg a nagykövet a hallgatósággal. Pályafutása során Jemenben, Kuvaitban, Líbiában és Szíriában volt első beosztott, majd szolgált misszióvezetőként Bejrutban, Nicosiában, Ammanban és Damaszkuszban.

Rendkívül gazdag életútja során számos szakmai esszét írt az arab világról, magas libanoni (1995), szír (2005), litván 2006), görög (2006), amerikai és magyar állami és civil elismerés, kitüntetés tulajdonosa; tagja számos szakmai szervezetnek. Jelenleg a Magyar Hollywood Tanács és a Panoráma Világklub Üzleti Fórumának elnöke, a Magyar Vízilabda Szövetség nemzetközi kapcsolatok és protokoll igazgatója.

Az utolsó szakmai napon a szervezet alapító elnöke bejelentette, hogy az Esterházy Etyeki Kúriával kötött együttműködési megállapodás eredményeképp az évzáró fogadást december 13-án a borászat öreghegyi birtokán rendezik. Hossó Nikoletta tájékoztatott, hogy 2020 nyitórendezvénye hazánk első diplomácia- és protokolltörténeti kiállításának megnyitója lesz január 22-én a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

MTI OS:

http://os.mti.hu/hirek/148950/a_nemzetkozi_protokoll_szakemberek_szervezete_egyesulet_kozlemenye