NPRSZ AZ ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁGON!

FRENETIKUS VOLT AZ ELSŐ SZAKMAI NAPUNK 
2023. szeptember 25.

Büszkék vagyunk, hogy hazánk valaha rendezett legnagyobb sporteseményén felelős pozícióban ilyen sok NPRSZ tagunk dolgozott a világraszóló sikerért. Két kerekasztal-beszélgetés keretében tíz panelista osztotta meg tagjaink közül szakmai tapasztalatait.

A szakmai nap nyitó akkordjaaként a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Sport Üzleti Szövetséggel.

A MASÜSZ elnöke, Kosaras Renáta ismertette többek között a közösen megalapított Sportüzleti Protokoll Bizottság céljait, mely az NPRSZ elnöke vezetésével kezdi meg működését.

Hagyományosan, a szeptemberi szakmai esten is az elnöki beszámolóval kezdtünk. Hossó Nikoletta felvázolta a megjelentek számára az izgalmas őszi programokat és szakmai terveket az év hátralevő részére.

Tájékoztatott, hogy szeptember 23-án rekordszámú, 23 fős létszámmal indul immáron a tizenegyedik évfolyammal a diplomás protokollképzés a Kodolányi János Egyetemen

Ezt követően Panyi Miklós miniszterhelyettes hivatalos írásbeli felkérésének megfelelően felhívta a figyelmet az ősszel induló, a Miniszterelnökség gondozásában több mint tíz éve működő Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram Akadémia képzésére.

A programra október 15-ig lehet jelentkezni itt: www.mkoprogram.hu

Ekkor következett hazánk valaha rendezett legnagyobb sporteseményének bemutatására szánt  remek hangulatú beszélgetés.

A több mint kétórás civil szakmai és kormányzati kerekasztal során 10 tagunk osztotta meg személyesen, illetve online személyes és szakmai tapasztalatait.

Panelistáink voltak:

– Balogh Emese; KKM Protokoll Főosztály, osztályvezető; terület: kiemelt delegációk, liaison officer
– dr. Daher Rashed; ELTE egyetemi adjunktus, tolmács; terület: arab delegációs tolmácsolás – online bejelentkezés külföldről
– Eck Dóra; Honvédelmi Minisztérium, Miniszeri Kabinet terület: miniszteri részvétel a világbajnokság eseményein
– Kemény Orsolya; NPRSZ alelnök, MOL protokollfőnök; terület: szponzoráció, delegációs program, VIP vendég státusz
– Kosaras Renáta; Magyar Atlétikai Szövetség kommunikációs és marketing igazgató, MASÜSZ elnök; terület: a magyar atlétikai csapat a világbajnokságon
– dr. Kormos János; tanár, tréner, sportszervező; terület: önkéntesség, helyszín: NAK, Hősök tere
– Mányai Dávid; volt kormánytisztviselő; terület: önkéntes koordináció, helyszín: VIP szállodák
– Oszkó-Jakab Natália; MTPA kuratóriumi elnök, Művészetek Völgye Fesztivál igazgató; terület: NOB-hétvége, Ambassador Hungary
– Séra Zsanett; HM HM Sportért Felelős Államtitkárság terület: sportért felelős államtitkár / a világbajnokságért felelős kormánybiztos szerepe és részvétele az eseményen

Moderátor: Hossó Nikoletta; terület: LOC protokoll (stadion VVIP területek /VVIP személyek; vendégfogadások, kísérő protokollesemények, a monacói delegáció liaison officere)

És azon NPRSZ tagok, akik nem tudtak ezen a napon velünk lenni, de büszkék vagyunk rájuk:

Kecskés Fanni; KKM Protokoll Főosztály, főosztályvezető-helyettes; terület: kiemelt delegációk koordinációja
Simon Regina; KKM Protokoll Főosztály, terület: kiemelt delegációs liaison officer
Füzesi Péter; KKM Protokoll Főosztály, terület: kiemelt delegációs liaison officer

Végül, de nem utolsó sorban a rendezvény záróakkordjaként megkóstolhattuk a Protokolldesszert-verseny aranyérmes alkotását, a Széchenyi-bonbont is Dienes Andrea cukrászmester jóvoltából. Köszönjük!

Köszönjük Elnök asszonynak a szervezést, és a tagjainknak, vendégeinknek, KJE hallgatóinknak hogy ilyen sokan eljöttek, hamarosan folytatjuk!

Nincs megállás!

Fotók: Cseh Péter