PROTOKOLL AZ ÉPÍTŐMÉRNÖK 200 KONFERENCIÁN

A nemzetközi konferencia protokoll feladatainak ellátása
2017. szeptember 10-11.
Hivatalos beszámoló: http://epitomernok200.hu/galeria/
Fotó: MTI / Kovács Tamás
A Magyar Mérnöki Kamara megbízásából elláttuk a szeptember 10-11-én nagy sikerrel megrendezett nemzetközi Építőmérnök 200 elnevezésű konferencia protokoll feladatait, amelyet őexc. Áder János Magyarország köztársasági elnöke és ő királyi fensége András yorki herceg nyitott meg.

Cégünk felkérést kapott a kiemelten védett kétnapos nemzetközi konferencia protokoll feladatainak ellátására, mely során a sokszereplős rendezvény minden résztvevőjét és programpontját kellett igazítanunk a protokoll által előírt szabályokhoz, illetve a szakmai szempontokhoz.
Az előkészítés során a helyszínbejárások alapján folytak a sokoldalú egyeztetések a Kamara, a brit nagykövetség, a Köztársasági Elnöki Hivatal, az Innovációs és Technológiai Minisztérium,  a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), valamint a brit hercegi stáb munkatársaival, szoros együttműködésben a Készenléti Rendőrség és a Magyar Tudományos Akadémia részéről bevont kollégákkal, melyek eredményeképp formálódott, véglegesült a program és a technikai forgatókönyv.
A rendezvényt Nagy Gyula a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) elnöke nyitotta meg, majd a két fővédnök, közjogi méltóság – őexc. Áder János Magyarország köztársasági elnöke, valamint ő királyi fensége, András yorki herceg köszöntötte a több száz megjelent vendéget, minek után Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter mondott beszédet.
Az ünnepi program következő eseménye a Tierney Clark-díjak átadása, majd a hídmodell terhelési tesztjének bemutatója volt. A fővendégek Szántó László elnök úrtól a szervező MMK és Dunai László dékán úrtól a BME nevében ajándékot vehettek át távozás előtt.
Az első napon a szekció előadásokat követően a Bazilika előtti téren szabadtéri állófogadást rendeztek, melyet Budapest főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra nyitott meg.
A konferencia második napja ünnepélyes aláírással kezdődött, majd hazai és nemzetközi szakemberek tartottak előadásokat.
Köszönjük a megtisztelő felkérést és bizalmat.
Képek: Kőhidai Szabolcs és saját készítésű fotók