PROTOKOLL EST AZ ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁRBAN

Az OSZK egy olyan kincsesbánya, amelyet mindenkinek látnia kell!

  1. november 16.

Nem is egyszer, többször is!

Egy csodás épület a Budavári Palota F épületében, fantasztikus, időtálló kiállítások, innovatív megoldások és exkluzív tárlatvezetések rendkívüli szakemberek segítségével. 

Zárás után több mint négy órát töltöttünk a megújuló Nemzeti Könyvtár történelmi falai között, de ez is nagyon kevés volt ahhoz, hogy a nyilvánosság elől elzárt raktár- és digitálalizációs műhely-séták során megismerjük a magyar nemzet kulturális emlékezeteként is ismert tudás-tárház hungarikának minősülő kincseit.

Megfogjuk a felfoghatatlant…

Szabad kézzel érintsük azokat az eredeti kulturális értékekeket, melyek szerves részét képezik történelmünknek, kultúránknak.

Hála és köszönet az OSZK vezetésének, Rózsa Dávid főigazgató úrnak a lehetőségért, Gerencsér Judit főigazgató-helyettes asszonynak a  köszöntésért és a könyvtár szakmai bemutatásáért, valamint a sok-sok fantasztikus kolléga munkájáért, akik este tíz után is lenyűgöző szakmai tárlatvezetések keretében mutattták be nem csak a könyvtár értékmegőrző és értékgyűjtő tevékenységeit, de saját, felbecsülhetetlen jelentőségű munkájukat ebben, és annak kézzel fogható eredményeit.

Köszönjük, hogy közel félszáz NPRSZ tag és vendég részese lehetett ennek a csodás időutazásnak, ezzel a 2023-as év utolsó szakmai napjának.

Méltó befejezése volt a programokban rendkívül gazdag esztendőnek, most már „csak” az NPRSZ Táncklub, a Protokollszalon és a karácsonyi évzáró fogadás  programjai várnak ránk az év hátralevő részében.

Nincs megállás!

Fotók: Cseh Péter / NPRSZ