PROTOKOLLKIÁLLÍTÁS A MÉDIÁBAN

Intenzív érdeklődés övezte a kiállítás első vidéki helyszínének megnyitását

  1. július 25.
  1. július 19-én a Hatvany Lajos Múzeumban nyitotta meg a Protokoll és diplomácia kiállítás első vidéki helyszínét Hatvan város polgármestere, Horváth Richárd; a világon is egyedülálló tárlat Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete alapító elnökének ötlete alapján valósult meg.

Budapesten 2020-ban volt látható a különleges és rendkívül értékes kiállítás, mely idén Hatvan, jövőre pedig Szolnokon lesz látogatható.

Miközben a látogató végigvonul a vörös szőnyegen, megismerheti a protokoll különböző szakterületeit. Látható például katonai protokoll, államfői protokoll és a vendéglátás protokollja. A fotók, kitüntetések és a szemet gyönyörködtető bútorok különleges légkört teremtenek. A vendéglátás protokollja szekcióját ülésrend és királyi teríték teszi teljessé.

A kiállításban protokollajándékok is megjelennek mint például herendi és meisseni porcelánok. A tárlaton látható még fővárosi protokoll, egyházi protokoll és történelmünk máig élő része, a főúri protokoll, a Batthyány és Széchenyi családok relikviáival. Végül a televíziós közvetítésekből már ismert sport protokollt mutatjuk be, dobogóval, érmekkel és egyéb tárgyakkal, amelyek a sportrajongó látogatók számára igazi látványosságot jelentenek.

A Protokoll és Diplomácia című vándorkiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum munkatársai és a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének szakemberei által született meg. A vándorkiállítást 2021. július 19-től kiegészíti egy, a Hatvany Lajos Múzeum munkatársai által rendezett kísérőkiállítás, amely a hatvani protokoll múltjából és jelenéből villant fel tartalmi és tárgyi elemeket, mert egy városnak is lehet protokollja, és testvérvárosi kapcsolatrendszere révén „kisdiplomáciája”.

Fotók: 

Albert Péter, Hatvani Hírlap

https://www.facebook.com/hatvanihirlap.hu/

Forrás:

http://hatvanymuzeum.net/index.php/a-muzeumrol/idoszaki-kiallitasok/588-protokoll-es-diplomacia-kiallitas-hatvanban

Médiamegjelenések:

Hatvan TV: https://frissvideok.hu/regionalis/1442151-video-protokoll-kiallitas-nyilt-a-hatvany-lajos-muzeumban?rel

Hatvani Hírlaphttps://hatvanihirlap.hu/hatvan-multja-is-megjelenik-a-protokoll-es-diplomacia-kiallitason/

Hatvan Onlinehttp://hatvanonline.hu/hir/Videki_muzeumban_szokatlan_kiallitas_nyilt/1/146/19387

HEOL: https://hirnavigator.hu/hir/1919944-rendhagyo-kiallitas-a-nyilt-a-hatvani-muzeumban