SPORTPROTOKOLL, SPORTDIPLOMÁCIA

Vendégelőadás a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakos hallgatói számára
Időpont: 2018. március 13.
A Kodolányi János Egyetem protokoll szakjain történő folyamatos oktatási és szakfelelősi tevékenység mellett természetesen az ország számos felsőoktatási intézményében tartunk szakmai előadásokat protokoll, diplomácia, sportdiplomácia és rendezvényszervezés témakörökben.
Márciusban a a „Diplomácia protokoll” kurzus keretében a tantárgyfelelős oktató, Bokor Balázs nagykövet úr felkérésére tartottam egy két órás előadást a hallgatók számára.
A mintegy 50 fős hallgatóság előtt az elmúlt tíz év szakmai tapasztalataiból merítve tartottam előadást a sportprotokoll területéről, a sportdiplomácia funkciójáról, szerepéről és jelentőségéről, valamint a sportdiplomatával szembeni elvárásokról és követelményekről.
A gyakorlati sportrendezvényszervező tapasztalataimat megosztva hoztam élő példákat a korábbi világversenyek előkészítése és lebonyolítása során előforduló kérdésekről és megoldásaikról, melyből véleményem szerint sokat lehet tanulni.
Volt szó a 2008. évi öttusa világbajnokságról és II. Albert monacói hercegről, Michelle Platiniről és a 2010 évi. UEFA Futsal Döntőről, a 2013. évi Judo Európa-bajnokságról ugyanúgy, mint a tavalyi FINA vizes világbajnokság elit és masters eseményeiről, ahol az eredményhirdetés területi vezetőjeként koordináltam több száz díjátadó ceremóniát.
Ezúton is köszönöm a megtisztelő érdeklődést és a felkérést.