ÚJ ÉV, MEGÚJUL AZ NPRSZ!

Szervezetünk a tavasz beköszöntével megújul és nagyobb fokozatba kapcsol
2023.február 21.

Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete elnöke decemberi évzáróján nem csupán a 2022-es, színvonalas és eredményekben gazdag elnöki évét értékelte, de mérleget vont és értékelte az NPRSZ első 5 évének protokollszakmai sikereit és azok hosszú távú, a hazai felsőfokú oktatásra, az ismeretterjesztésre, a hivatás nemzetközi, diplomáciai szintű elismerésére, hazánk országimázs-növelésére és nemzeti értékeink népszerűsítésére, valamint a magyar gasztrodiplomáciára gyakorolt hatásait.

Tette mindezt azért, hogy összefoglalja a 2017.évi alapításkor az Alapszabályban megfogalmazott víziók, célok gyakorlati megvalósítását, és megfogalmazza a következő időszak stratégiáját; kijelölje a hozzá kapcsolódó eszközöket, valamint a megvalósításra képes, rátermett, hiteles személyeket.

„Az elmúlt 5 év precedensértékű eredményekben bővelkedő időszaka – az 1 éves egyetemi protokollképzés, a világon egyedülálló Protokoll és diplomácia c. országos kiállítás, az egyetemi Diplomáciai és Protokoll szakmai verseny, a protokolltolmácsolás szakterületen bevezetett oktatások indítása és a kapcsolódó kézikönyv – mint első és témájában egyetlen szakirodalom megjelentetése, a kiemelt előadókkal rendezett havi NPRSZ szakmai napok a Pénzügyminisztériumban és a 2022. évi Országos Protokolldesszert-pályázat kiírása és a Szécsényi-desszert megalkotása és ezzel egy új gasztrodiplomáciai brand megvalósítása, az első és egyetlen nemzetközi protokollszakmai platform kialakítása és működtetése – World Protocol Magazine – és végül, de nem utolsó sorban a Május 11 a Protokoll Világnapjának / 11 May World Protocol Day nemzetközi szakmai deklarációja, továbbá hazai és nemzetközi tudományos szinten is precedensértékű, kifejezetten protokoll és diplomáciai fókuszú doktori disszertációjának benyújtása – mind arra sarkallnak, hogy nincs megállás, egyszerűen tovább kell menni azon az úton, amelyet a kezdetekor kijelöltünk magunknak.

Az eredményesség és sikerek ára a komoly szakmai munka és gyakran lemondás, de hiszem azt, hogy csak így lehet, így érdemes. Közösen, együtt a tagokkal a hivatásunk elismerése és saját fejlődésünk érdekében.

A dinamikus tempó és a következő időszak terveinek megvalósítása ugyanakkor kongruensen rátermett, dinamikus, önálló és kreatív szakembereket kíván.

A tavasz beköszöntével Szervezetünk is megújul, éppen ezért idén vérfrissítő, tisztújító közgyűlést tartunk, hogy megválasszuk azokat a megbízható, agilis, megújulni képes a szakmáért és Közösséünkért valóban tenni akaró személyeket, akik hosszú távon elkötelezettek ezen célok iránt és képesek lépést tartani a fejlődéssel… és velem….”

A Szervezet elnöke egyúttal közzétette a 2023-ban tervezett témaköröket, programokat, melyekkel várják minden hónapban a tagokat, egyetemi hallgatókat és a protokoll, diplomácia, rendezvényszervezés iránt érdeklődőket.

Kép: pixabay