ÚJABB MEGJELENÉS A DIPLOMATA MAGAZINBAN

Beszámoló a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete (NPRSZ) szeptemberi szakmai eseményéről
Időpont: 2018. október. 
Az NPRSZ második kiemelt médiamegjelenése.
Öröm és megtiszteltetés egyben, hogy a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete szeptember 12-én rendezett első őszi szakmai napjáról duplaoldalas, angol-magyar nyelvű összefoglaló jelenhetett meg a jól ismert Diplomatic Magazine 2018. október 26-án megjelent számában.
Köszönet illeti ezúton is Fodros István igazgató-főszerkesztő urat, hogy ismételten hírt adott az NPRSZ szervezetéről, egyúttal büszkék vagyunk arra, hogy a Diplomata Magazin az NPRSZ hivatalos médiatámogatója.

Rövid színes összefoglaló az NPRSZ Facebook oldalán olvasható az eseményről:

https://www.facebook.com/nemzetkoziprotokoll/

A Diplomata Magazinban megjelent cikk a 42-43.oldalon:

“ „A protokoll összeköt

Új együttműködések és töretlen lendület a szakmában a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének köszönhetően

A két hónapos nyári szünet után szeptember 12-én tartotta első nyilvános gyűlését és szakmai estjét a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete (NPRSZ). Az ősztől havi rendszerességgel folytatódó, a közel százfős értékközösség számára indított előadássorozatnak a Pénzügyminisztérium Pénztárterme adott otthont, mint új állandó helyszín. Az elmúlt hónapok sem teltek azonban tétlenül, a szervezet több kiemelkedő hazai és nemzetközi együttműködési megállapodást hozott tető alá.

Magazinunk nyári dupla számában adtunk hírt először a 2017 őszén életre hívott, hiánypótló tevékenységet folytató Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetéről (NPRSZ) és az egyesület félévzáró állófogadásáról, melyen a tagságot alkotó aktív diplomaták, protokoll szakértők, tolmácsok, médiaszakemberek, egyetemi oktatók, rendezvényszervezők, stílustanácsadók, a szállodaiparban és a vendéglátásban tevékenykedő szakemberek mellett több felsőoktatási intézmény hallgatói is jelen voltak.

A szeptember 12-i rendezvényt az egyesület alapító-elnöke, Hossó Nikoletta nyitotta meg, majd tájékoztatta a megjelenteket az aktualitásokról, a jövőbeni tervekről és feladatokról.

Elhangzott, hogy az NPRSZ több hazai rendezvényen képviselteti magát, és nyújt felkérésre protokollszakmai támogatást a szervezőknek, mint például a Magyar Mérnöki Kamara által szeptember 10–11. között nagy sikerrel megrendezett Építőmérnök 200 konferencia, melyet dr. Áder János köztársági elnök és ő királyi fensége András yorki herceg nyitott meg, vagy az októberben megvalósuló birkózó-világbajnokság. Az elnök bejelentette a megtisztelő hírt, miszerint a Nemzetközi Ceremoniális Protokoll Szövetség (OICP) elnökének meghívására az NPRSZ-t képviselve részt vesz és előadást tart a 2018. november 19–21. között Santo Domingóban megrendezésre kerülő nemzetközi protokoll kongresszuson.  (…)”

A Diplomata Magazin teljes cikke online elérhető itt:

http://www.diplomatamagazin.hu/ftp/lrpm6qx_dipi_2018_10_beliv-42-43.pdf

A Diplomata Magazin 2018 / 10. számának print változata kapható az újságárusoknál.

A Diplomata Magazin Facebook oldala: https://www.facebook.com/Diplomatic-Magazine-173861036071964/