ZALAEGERSZEGEN A PROTOKOLLKIÁLLÍTÁS!

Október 27-én nyitjuk meg az egyedülálló tárlatot a Göcseji Múzeumban
2022. október 25.

Protokoll és diplomácia címmel nyílik új időszaki kiállítás a Göcseji Múzeumban október 27-én, csütörtökön. A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum közös vándorkiállítása nyolc szekcióban mutatja be a közönségnek a protokoll különböző szakterületeit.

A protokoll egy olyan terület, ahol a mai napig rend uralkodik. Az állami-, diplomáciai-, katonai- és egyházi protokoll, valamint a sportdiplomácia és a vendéglátás etikettjének világában a régi tradíciók és szabályok a mai napig velünk élnek. A hétköznapi emberek számára ezek néha furcsák és távolinak tűnnek, a kiállítás épp ezért szeretné érthetőbbé, átláthatóbbá tenni ezt a speciális közeget.

A kiállításon fotók, kitüntetések, míves bútorok és porcelánok teremtenek különleges atmoszférát a térben. De egy letűnt világ hangulatát is megjeleníti majd a tárlat, mégpedig a főúri protokollt: a Batthyány és a Széchenyi családok relikviáival. Végül egy olyan területre is bepillantást nyerhetünk, ahol a hazai mezőny egyre többször jeleskedik: a sportdiplomácia világát érmekkel, dobogóval és serlegekkel mutatják be a közönségnek.

A vándorkiállítást egy helyi „kisdiplomáciai” tárlatrész is kiegészíti; a volt és jelenlegi polgármesterek testvérvárosoktól és előkelőségektől kapott ajándékaival ismerkedhet meg az érdeklődő.

 A protokoll kiállítás ünnepélyes megnyitójára október 27-én, 16.30 órakor kerül sor a múzeum időszaki kiállítótermében.

A tárlat 2023. április 30-ig lesz látogatható a Göcseji Múzeumban.

Forrás:
https://www.zalamedia.hu/vezeto-hirek/klasszik/a-protokoll-es-diplomacia-relikviai